T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GEMLİK - Halitpaşa İmam Hatip Ortaokulu

GEMLİKLİ KÜÇÜK ÇİZERİN İTALYA'DAKİ BÜYÜK BAŞARISI

GEMLİKLİ KÜÇÜK ÇİZERİN İTALYA'DAKİ BÜYÜK BAŞARISI

          Halitpaşa İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenim gören ve aynı zamanda da BUSMEK Paşa Konağı kurs merkezinde Karikatür Atölyesi'ne üç yıldır devam eden Ayşe Berra Arıdil, İtalya'da düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması'da oraokul öğrencileri kategorisinde ikinci olarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

         Yarışma, İtalya Milli Eğitim Bakanlığı, Spilimbergo Ortaöğretim Enstitüsü, Friuli Venezia Giulia Özerk Bölgesi - Spilimbergo Belediyesi, Barış için Ulusal Koordinasyon Merkezi bağlantılı İtalya'nın çeşitli dernekleri, Barış ve Özgürlük için Uluslararası Kadınlar Birliği ve UNICEF'in Pordenone Vilayeti Komitesi'nin destekleriyle, kısa film, çizgi film ve karikatür olmak üzere üç farklı branşta düzenlenmektedir. 

          İki yılda bir düzenlenen bu etkinlik, aynı zamanda Dünya'nın çocuklar için düzenlenen en eski, en kapsamlı ve en fazla katılımcı toplayan etkinliklerden birisi olma özelliğini taşımaktadır. Her kategoride, 60 civarı ülkeden 500 kadar genç çizerin ortalama 1200 kadar karikatürünün yarıştığı etkinliğin ana teması, 'Barış, Hoşgörü, Irkçılıkla Mücadele, İnsanlar Arasında Dayanışma ve İnsan Haklarının Savunulması' şeklindedir.

          Yarışmaya her çizer, A4 ölçülerindeki kağıtlara serbest teknik ile hazırlanmış üç çalışma ile katılabilmektedir. Her kategoriden öğrencilerin çalışmaları, uluslararası karikatüristlerden ve çeşitli sanatçılardan oluşan jüri üyelerince değerlendirilmekte ve en yüksek puanı alan çalışmaya birincilik ödülü verilmektedir. Birincilik ödülüne layık görülen çalışmalardan sonra en yüksek puanı alan çalışmalar da ikincilik başarı ödülü ile derecelendirilmektedir. Etkinlikte derece alan öğrenciler İtalya'da sergi açılışı boyunca bir hafta kadar ağırlanmakta ve ülkenin turistik bölgeleri gezdirilmektedir. Ayrıca yarışmada derece alan ve sergilenmeye değer bulunan çalışmalar bir albümde toplanmakatadır.

          15 Kasım 2019, Cuma günü yerel saat ile 11.00 de Istituto d'istrizione superiore di Spilimbergo II Tagliamento via degli Alpini, 1 - 33097 Spilimbergo ( Pordenone ) / Italia adresinde bulunan sergi salonunda, sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

          Sergi açılışıyla birlikte genç çizerlere, plaket, sertifika, albüm ve çeşitli hediyeler etkinlik komitesi tarafından verilmiştir. Sergi, 31 Mart 2020 tarihine kadar ilgili sergi salonunda sergilendikten sonra, İtalya'nın farklı bölgelerindeki sergi salonlarında da iki yıl boyunca sergilenmeye devam edecektir.

          Bu yıl yirmi üçncüsü düzenlenen '23th FAX FOR TOLERANCE ( 23. BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İÇİN FAX GÖNDER) etkinliğinde ikinci olarak, uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil eden Ayşe Berra Arıdil 'i kutluyor ve başarılarının devamını diiyoruz.

          

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2019 - Güncelleme: 14.12.2019 02:05 - Görüntülenme: 1397
  Beğen | 2  kişi beğendi